Søg
Close this search box.

Nyheder

13.000 kr. giver lys til børn i Uganda

Lamper

Karen og Erik Oxenbøll har i år ved deres årlige sommerfest indsamlet over 13.000 kr., som de har besluttet skal gå til solcellelamper til børn i Uganda. I lande som Uganda, hvor solen går tidligt ned, er solcellelamperne en billig og sikker løsning.

Af Nathalie Emsø

For fjerde år i træk har Karen og Erik Oxenbøll, frivillige i Verdens Børn, samlet ind til Verdens Børn i forbindelse med deres årlige sommerfest. I år fejrede de rubinbryllup, og derfor var deres gæster ekstra generøse. Hele 13.325 kr. blev det til.

– Vi er meget overraskede over, hvor mange penge vi har fået indsamlet i år. Det er overvældende, at så mange gæster vælger at donere et så stort beløb til gavn for Verdens Børn. Gennem de sidste fire år, er det blevet til hele 35.000 kr., og det rør os dybt, fortæller Karen Oxenbøll.

230 børn kan få lys i mørket

Støtten er i de foregående år gået til en udflugt til pigerne på Santibari, renovering af en ungpigelejlighed i Dupnitsa samt tøj og sportsudstyr til drengene på Albella Boys Home. I år har de besluttet, at pengene skal gå til solcellelamper i Uganda.

– Da det er et stort, samlet beløb, har det været muligt for Verdens Børn at købe solcellelamperne lokalt i Kampala. På den måde har vi fået de 13.325 kr. til at række til, at ca. 230 børn kan få ”lys i mørket”, forklarer Karen.

Børnene i Uganda har været heldige et par gange før, hvor bl.a. Soroptimisterne i Vestsjælland, Starup-Øsby skole i Haderslev og Erik Oxenbølls bror, Jørgen Oxenbøll, har samlet ind. Hver gang har det vækket jubel hos børnene, og for Karens og Eriks indsamlede beløb vil endnu flere børn nu få en solcellelampe.

En billig og sikker løsning

I Uganda går solen ned omkring kl. 19 året rundt. Det betyder, at de 80 pct. af befolkningen, der er uden strøm, må udføre deres aftenaktiviteter i mørke eller i skæret fra en petroleumslampe. Med en solcellelampe til de mange børn kan lyset række endnu længere, og solcellerne gøre det mere sikkert og billigere at få lys i mørket.

Verdens Børn har allerede sendt mere end 200 solcellelamper til børnene i Uganda. Børnene er utrolig glade for lamperne, som bruges af dem selv og deres familie til bl.a. lektielæsning og madlavning. De glade givere er faddere og frivillige, der har sendt lamper til deres fadderbørn i Uganda. Skolerne har sendt flere takkebreve fra børnene, der fortæller, hvor meget lampen betyder for dem og deres familier i hverdagen.

Du kan også tænde lys i et barns liv

Verdens Børn arbejder for en bedre hverdag og fremtid for udsatte børn. Med solcellelampen kan du være med til at støtte et barn eller et projekt med en nyttig gave, der giver en nemmere hverdag. Det nytter nemlig at sende lys til Uganda.

Find solcellelampen i vores webshop.

Kan du lide artiklen?
Del den på Facebook
Del den på email
Skriv en kommentar
Scroll to Top