Søg
Close this search box.

Nyheder

Madfadderskaber

Verdens Boern - Madfadderskaber

Madfadderskaber

Af Marianne Stryhn

Tørken i Østafrika har givet et akut behov for flere madfadderskaber.

Den alvorligste tørke i årtier har ramt dele af Østafrika og det sydlige Afrika. Tørken giver fejlslagen høst og betyder, at mange bønder mister deres kvæg.

Det har betydet stigende priser på korn og andre basale fødevarer. FN’s organisation for fødevarer og landbrug rapporterer, at priserne på bl.a. bønner og cassavamel i Ugandas hovedstad Kampala er steget med omkring 25 procent i løbet af det seneste år, og flere af de omkringliggende lande er mindst lige så hårdt ramt.[1]

Med et madfadderskab kan du hjælpe Verdens Børns projekter i Uganda med at sikre, at børnene får mindst et sundt og næringsrigt måltid om dagen. Et madfadderskab via Verdens Børn er billigere end et traditionelt fadderskab, og koster blot 50 kr. om måneden.

Gode erfaringer med ordningen

Madfadderskaber har været brugt på Madera-projektet i Uganda igennem nogle år. Her bruges pengene som en reserve for at sikre, at der også kan indkøbes tilstrækkelig mad i de perioder, hvor fødevaremanglen driver priserne i vejret.

Hvordan imødegår vi næste katastrofe?

Der er behov for at nedsætte sårbarheden overfor de tilbagevendende katastrofer, der ofte forårsages af ekstreme vejrfænomener.

Det er således nærliggende også at bruge denne model på de andre af Verdens Børns projekter, hvor der også i perioder opleves ekstraordinært høje fødevarepriser. Det er altid rart at have lidt i spisekammeret, men i mange lande er det ikke bare rart, men altafgørende at kunne supplere med reservebeholdningen under kriser, som den, der opleves lige nu i bl.a. Uganda. Dertil kommer, at ordningen også giver Verdens Børns støtter en større pallette af støttemuligheder at vælge imellem. Et madfadderskab kan i højere grad tilpasses bidragyderens pengepung.

Sådan fungerer et madfadderskab

Ved at tegne et madfadderskab støtter du et valgfrit projekt med 50 kr. om måneden. Du kan også vælge at støtte med et højere månedligt beløb. Hver en krone betyder noget for børnene.

Alle pengene går ubeskåret til projektet og bruges udelukkende ved kritiske behov for mad eller til at forbedre den generelle madkvalitet.

Klik her for at tegne et madfadderskab.

[1] http://www.un.org/apps/news/story.asp?NewsID=56167#.WPfAd6JJE2x

 

Kan du lide artiklen?
Del den på Facebook
Del den på email
Skriv en kommentar
Scroll to Top