Søg
Close this search box.

Nyheder

Vil du arbejde frivilligt på et af Verdens Børns skolehjem?

IMG 0924 (1)

I 2016 rejste Tue Bo Hansen tre uger til Uganda for at hjælpe med håndværkmæssige forbedringer, og jeg, Nathalie Emsø, rejste med min kæreste, Lasse Dissing Egebjerg, fire uger til Indien for at undervise og hjælpe børnene med lektier. Begge besøg gjorde en kæmpe forskel for skolehjemmene. Derfor opfordrer Verdens Børn nu dig til at besøge et skolehjem i nogle uger og hjælpe med netop det, du er god til.

Af Nathalie Emsø

Alt det daglige arbejde i Verdens Børn udføres af frivillige, og for alle frivillige er fællesnævneren for at arbejde i Verdens Børn; ønsket om at gøre en forskel. Ingen af os får penge for det arbejde, vi udfører. For os er det især, den betydning vores arbejde har, der bærer lønnen i sig selv. Vi ved, at selv den mindste hjælp betyder uendeligt meget for de skolehjem, vi støtter. Muligheden for at prøve sig selv af i forhold til nye opgaver og nye omgivelser kan også bidrage til, at vi opdager nye sider af os selv, og kontakten med andre frivillige med stort engagement og mange forskellige kompetencer er også et stort plus. Rejser du ud, vil du få et førstehåndsindtryk af livet et helt andet sted på kloden og med egne øjne opleve effekten af din indsats.

Flere frivillige på vores skolehjem

De fleste frivillige i Verdens Børn arbejder i Danmark, men fra tid til anden er der interesserede, der stiller deres arbejdskraft til rådighed i nogle uger på et af vores skolehjem – og det har betydet alverden. Derfor håber vi nu på, at endnu flere interesserede har lyst til at gøre en forskel og arbejde frivilligt i en periode på et af vores skolehjem.

– Det er glædeligt, at der fra tid til anden er ildsjæle, som stiller deres arbejdskraft gratis til rådighed ude i felten. Det betyder meget for udviklingen af vores skolehjem. Der er stadig brug for flere frivillige, der i nogle uger fx kan yde en håndværksmæssig indsats på et af vores skolehjem, fortæller Flemming Bjørk Pedersen, formand i Verdens Børn.

En oplevelse man aldrig glemmer

For lidt over et år siden tog Tue Bo Hansen kontakt til Verdens Børn med idéen om et frivilligt ophold på Kakundi Community School i Uganda, hvor han med sine håndværksmæssige kundskaber tilbød at forbedre skolen i form af renoveringsarbejde. Tue formåede også at mobilisere lokale kræfter med sine organisatoriske evner og sit drive.

I Verdens Børn er vi utroligt taknemmelige for det enorme arbejde, Tue har gjort for børnene på Kakundi, som ikke alene har været en positiv oplevelse for børn og ansatte på skolen, men også Tue selv har fået indfriet samtlige forventninger til opholdet.

– Det har været ekstremt givende for mig at være afsted og hjælpe næsten 300 børn og 20 voksne, og jeg kan klart anbefale andre at gøre det samme, hvis man vil have en positiv oplevelse, man aldrig glemmer, fortæller Tue Bo Hansen.

Vi søger alle kompetencer

Det er ikke kun håndværkere, der kan hjælpe på skolehjemmene – alle kompetencer kan være til hjælp. Har du fx erfaring med IT, undervisning, sygepleje eller andet, så kan du med fordel besøge Verdens Børns skolehjem og hjælpe personalet og lokalbefolkningen videre.

Lyder det som noget for dig? Tag en uforpligtigende snak med Flemming Bjørk Pedersen på mail fp@verdensboern.dk eller tlf. +46 152 10 819 og hør om mulighederne for at arbejde frivilligt på et af vores skolehjem. Opholdet er ulønnet, og du betaler selv rejse, ophold, kost etc. Til gengæld får du en oplevelse for livet, og din indsats vil gavne alle børnene på skolehjemmet.

Kan du lide artiklen?
Del den på Facebook
Del den på email
Skriv en kommentar
Scroll to Top