Nyheder

Nyt fra Kakundi-projektet i Uganda

Solcellelampe

Nyt fra Kakundi-projektet i Uganda

Siden 1992 har Verdens Børn støttet projektet Kakundi Community School and Home i Rakai i det sydlige Uganda. I Kakundi støtter Verdens Børn en landskole, som har 301 elever, og et børnehjem, som huser ca. 50 børn. Verdens Børn støtter 127 børn på projektet.

Ny projektleder

I de seneste fem år har Niels Erik Westerlund fungeret som frivillig projektansvarlig for Kakundi Community School and Home i Verdens Børn. Fra årsskiftet har Niels Erik dog valgt at give stafetten videre til ingeniør Tue Bo Hansen og hans hustru, lektor Regina Olsen, som fremover varetager opgaven som projektansvarlige. Niels Erik nåede dog en tur til Kakundi-projektet i oktober, inden hans tid som projektansvarlig var ovre, hvorfra han kunne berette om forbedringer men også store udfordringer på projektet.

Nyt filtreringssystem giver rent drikkevand

At få rent drikkevand er generelt et stort problem i Uganda, og i de seneste år har der tilmed været meget lidt nedbør. Da der ikke har været regnvand nok, må børnene hente vand i en nærliggende sø – en papyrussump, hvor der til tider også færdes flodheste. Men i oktober da Niels Erik besøgte projektet, var ingeniør Jeppe Kjems fra Birkerød også med for at installere et filtreringssystem, der nu giver børnene og lærerne på skolen rent drikkevand. Jeppe er også frivillig i Verdens Børn, og han har selv udviklet systemet. Dette betyder, at man ikke længere behøver at koge vandet, før det drikkes eller anvendes til madlavning.

Det er en utrolig god nyhed og et gennembrud, som kan hjælpe børnene og lærerne på projektet. Dog mangler der stadig lagerkapacitet til at opbevare regnvandet, så børnene ikke behøver at hente supplerende vand i sumpen. Derfor er planen at få udvidet kapaciteten i løbet af 2018 med en underjordisk vandtank, som kan rumme op til 100.000 liter vand. Dette ville være en enorm hjælp, så vi kan sørge for, at der altid vil være vand nok til børnene og medarbejderne på projektet.

Alle har nu solcellelampe

En anden god nyhed, Niels Erik kunne berette om, var, at samtlige børn og lærere nu har fået en solcellelampe. Der blev nemlig overrakt 100 lamper i forbindelse med besøget, så nu har alle børn og voksne mulighed for fx at læse om aftenen, når det er mørkt – om de så bor i en hytte med eller uden elektricitet. Desuden er der kommet nye solcelleanlæg på nogle af tagene, da de gamle var slidt op.

Forbedringer

Selvom der er blevet gjort store fremskridt på projektet, er der selvfølgelig altid plads til forbedringer og ting, som mangler. Ud over det store behov for mere kapacitet til opbevaring af vand er der bl.a. også et stort behov for en ny legeplads på projektet, da den nuværende legeplads er nærmest ikke-eksisterende. Desuden har man også brug for nye madrasser og tæpper til børnene på børnehjemmet.

Vi håber, at disse mangler er noget, som kan blive til virkelighed i 2018.

Afslutningsvis takker vi i Verdens Børn Niels Erik for hans gode arbejde på projektet og byder Tue og hans hustru velkommen som projektansvarlige i Kakundi.

Kan du lide artiklen?
Del på facebook
Del den på Facebook
Del på email
Del den på email
Skriv en kommentar
Scroll til toppen