Søg
Close this search box.

Nyheder

Børnene på Dip Children’s Campus deler tanker om livet

Børnene fra Dip Childrens Campus

Verdens Børn har interviewet seks børn fra Dip Children’s Campus, omkring deres hverdag, venskaber og drømme for fremtiden. I det følgende indlæg overtager børnene skrivepennen og inviterer ind i deres tankeunivers. 

Af Sara Vorre Rothstein svr@verdensboern.dk

Yndlingsaktiviteter på Dip Children’s Campus 

På Dip Children’s Campus er der en bred vifte af aktiviteter, som understøtter børnenes forskellige interesser og behov. Sandip Chatterjee, som er leder af børnehjemmet, synes det er vigtigt at fokusere på det enkelte barns styrker og give plads til at børnene kan drømme stort

Elisa, som er en ung dreng fra børnehjemmet, synes at den bedste aktivitet på Dip Children’s Campus er at spille badminton, med sine venner. Interessen for sport går igen hos flere af børnene. Teenage-pigen, Shampita beskriver sin oplevelse af at dyrke karate på Dip Children’s Campus: ”I love doing karate alongside studying. Karate has helped me in becoming more confident. It has made me stronger both mentally and physically”. Shampita hopper i karatedragten én gang om ugen, hvor alle børnene modtager fælles undervisning. Hvis man spørger den unge mand, Debinath, er det ikke sporten der trækker men istedet gartneri som fascinerer: ”Gardening is my favorite hobby. Watching a plant grow gives me immense pleasure and the woody smell of different plants fascinate me a lot”. Dip Children’s Campus er i høj grad selvforsynende og har en plantehave som børnene hjælper med at dyrke. Erfaringerne med at gro planter og grøntsager integreres i undervisningen, ved snak om planternes syntese.  

Livretter med historie 

Hvad er din livret? Det er et simpelt spørgsmål, men et spørgsmål som er endt med at åbne op for nære historier om børnenes liv. For den lille fyr, Nitin, vækker spørgsmålet minder om tiden før han flyttede på børnehjem. Han beskriver hvordan han var alene hjemme som en lille dreng, når hans mor var på arbejde. Han fortæller om afsavnet til sin mor og hvordan han græd i hendes fravær. Men når hun kom hjem, havde hun altid hans livret med; chicken biriyani. Generelt er børnene enige om at chicken biriyani, kosha og stegte ris er sagen. Elisa er godt tilfreds med maden på børnehjemmet, for hans livret bliver serveret to gange om ugen på Dip Children’s Campus: ”My favorite meal is chicken, curry, rice, dal and chutney. I enjoy my favorite meal on every Thursday and Sunday”. 

Om venskab 

Børnene på Dip Children’s Campus er nære venner og som familie for hinanden, derfor er de gode til at sætte ord på, hvad det indebærer at være en ven. Elisa, Nitin og Sulklal er jævnaldrende og venner alle tre. De er enige om at en ven skal være hjælpsom, dele farveblyanter og kunne holde på en hemmelighed. Debinath, som er en del år ældre end de tre venner, har nærmest poetisk beskrevet sin opfattelse af venskabets kerne: ”A friend is someone who knows your past, believes in your future and admits you just the way you are, just like Sagar who has always been by my side no matter what. After loosing my parents he has been the person I can pour my heart out to”. Rimi og Shampita har været veninder i seks år og har delt livets op – og nedture. Shampita har med smuk skråskrift nedfældet følgende: ”A friend is someone with whom you can share your joys and sorrows, who is there to help you in case of need. I have found such a friend in Rimi”. 

Drømme for fremtiden

På Dip Children’s Campus er der plads til at drømme, hvad end man vil være danser, militærmand eller den næste præsident. Den unge kvinde Rimi drømmer om at blive lærer: ”I want to be a teacher in the future. I want to involve myself in grooming next generations for a better future”. Udover Rimi, ønsker også Elisa og Shampita at undervise i fremtiden. Fælles for alle børnene er, at de vil gøre en forskel i verden. Venneparret Suklal og Nitin har ambitioner om at tjene det indiske militær. Suklal forklarer: ”I want to join Indian army, I will protect my country”. Med ambitioner for fremtiden, mener Sandip Chatterjee, at det er essentielt at børnene er oplyst omkring, hvad der rører sig i det indiske samfund. Der er derfor højtlæsning af dagens avis, hver aften, hvor børnene skiftes til at læse højt. 

Debinath, Elisa, Nitin, Rimi, Shampita og Suklal er blandt de 50 børn, som for øjeblikket bor på Dip Children’s Campus. De resterende børn er hjemsendt, da coronavirus stadig holder børnehjemmet delvist nedlukket. Både børn og personale holder håbet højt og forsøger at bibeholde hverdagens struktur. Børnene glæder sig til genforeningen med deres venner og ser frem mod et efterår, som byder på fejring af undervisningens og lærdommens gudinde – én blandt mange guder der tilbedes i Indien.

Kan du lide artiklen?
Del den på Facebook
Del den på email
Skriv en kommentar
Scroll to Top