Nyheder

Kayondo Anold om sin taknemmelighed for at få lov at fortsætte sin uddannelse

Af Ida Marie Olsen, io@verdensboern.dk

Når Verdens Børn gennem fadderskaber støtter børns skolegang, sørges der for, at barnet støttes, indtil han eller hun har afsluttet grundskolen. Men nogle børn har både evnerne og motivationen til at fortsætte deres uddannelse. Nogle faddere vælger derfor at fortsætte støtten til deres fadderbarn, således at barnet får denne mulighed for at tage en videreuddannelse efter grundskolen.

Et af de børn, som har fået lov til at fortsætte sin uddannelse, er Kayondo Anold, hvis fadder, Birgit Albrechtsen, har valgt fortsat at give ham den støtte, han har brug for, for at kunne tage en videreuddannelse. I denne anledning har Verdens Børn interviewet både Kayondo Anold og hans fadder, som med glæde deler ud af deres oplevelser.

  • Mit navn er Kayonda Anold. Jeg er fra Uganda og bor i Kawempe Lugoba og studerer lige nu på Uganda Martyrs High School Lubaga.

Hvad har det betydet for dig at have en fadder i Danmark?

  • For mig er det en velsignelse at have en fadder i Danmark, fordi jeg har været så heldig at få lov til at studere alle de år, helt fra grundskolen og til videreuddannelse, som jeg er i gang med nu.

Hvordan har det påvirket dit liv at have været en del af Entebbe Children’s Welfare Primary?

  • At have været en del af Entebbe Children’s Welfare har hjulpet mig til at deltage i skole i tide og til at klare mig godt i skolen, da jeg fik lov at komme i skole allerede fra en tidlig alder.

Hvordan har du det med at have fået muligheden for at kunne uddanne dig videre efter grundskolen?

  • Jeg har det rigtig godt med at kunne uddanne mig videre efter grundskolen, for jeg har fået en masse nye færdigheder i min videreuddannelse, og jeg er meget heldig, for der er rigtig mange børn som slet ikke går i skole, og det får jeg lov til.

Hvad har det af betydning for din fremtid at have en højere uddannelse?

  • Det betyder rigtig meget for min fremtid at have en højere uddannelse, for rigtig mange job efterspørger nu til dags højere uddannede folk.

Hvad er dine drømme for fremtiden?

  • Min drøm er at blive video- eller Tv-producer. Derudover er jeg også en ret god danser og kunne godt tænke mig at dyrke det som hobby.

Hvad er dit bedste minde fra Entebbe Children’s Welfare Primary?

  • Mit bedste minde fra skolen er, da skolelederen tog mig med til Entebbes lufthavn.

Kayondo Anolds fadder, Birgit Albrechtsen, fortæller Verdens Børn, hvordan hendes oplevelse af kontakten med sit fadderbarn har været gennem årene. Hun fortæller, at det har været en god følelse at have kontakt gennem Verdens Børn med først det lille barn, der meget gerne skulle i gang med skolegangen og nu den unge mand, der ser ud til at være klar til at uddanne sig og møde det voksne liv, der venter ham.

Hendes interesse for organisationen går mange år tilbage. Hun og hendes mand var i mange år faddere gennem en anden humanitær organisation, men fandt at gennem Verdens Børns mindre organisation kom de som faddere tættere på børnene. Hun er meget glad for denne tætte kontakt, hvor hun løbende får tilsendt breve, beskrivelser og billeder af Kayondo Anold og på den måde har kunnet følge hans trivsel og udvikling gennem hans barndom og nu ungdom. ”Det er så utrolig rart at få lov til at følge børnene”, fortæller hun. For hende har det også været meget berigende at modtage Anolds egne breve og på den måde også følge hans udvikling i at skulle formulere sig til hende og hendes mand, som han jo slet ikke kender. Men hun er meget begejstret og taknemmelig for disse breve, selvom det, som hun siger, må være svært for børnene. Hun ser frem til at se Anolds udvikling i det videre skoleforløb og fortæller at: ”Han giver udtryk i sine breve for interesse for yderligere skoleuddannelse, og hvis vi kan bidrage med et lille beløb hver måned til det, gør vi det med glæde.”

Udover at Verdens Børn giver muligheden for, ligesom Birgit Albrechtsen, at blive fadder for et barn, er det også muligt at støtte Verdens Børns uddannelsesfond og derved hjælpe udsatte børn og unge til at få en videreuddannelse efter grundskolen.

“When you educate a girl, you educate a family and benefit an entire community” – Søster Elizabeth, leder af pigeskolen Madera.

Kan du lide artiklen?
Del på facebook
Del den på Facebook
Del på email
Del den på email
Skriv en kommentar
Scroll til toppen