Nyheder

Bright Hope Cambodia går lyse tider i møde

Børnene fra Bright Hope Cambodia 2022

I Cambodja er online undervisning fortid. Alle børn er nu tilbage i skolen fysisk og det kan tydeligt mærkes på børnenes trivsel. De har fået en fornyet energi af at komme ud blandt andre, gå i skole og møde deres venner igen.

Af Jesper Hallas Jessen jhj@verdensboern.dk

Børnene er endelig samlet til fysisk undervisning igen.

Fem af børnene på børnehjemmet er startet på en teknisk uddannelse til henholdsvis mekaniker, frisør og hotel administration. På børnehjemmet i Cambodja støttes børnene indtil de har et job og kan forsørge for dem selv. Det er vigtigt for personalet at børnene kan klare et liv på egen hånd med medicin, hospitalsbesøg, bolig og job. Især vigtigheden i at komme til kontrolbesøg på hospitalet er vigtigt, så børnene altid er sikre på at de har medicin nok og er sunde.

Børnehjemmet har for tiden tre frivillige på besøg fra Danmark, til at undervise dem i engelsk. Et af emnerne i undervisningen omhandler hvordan man kan leve et sundt, godt og langt liv med HIV. Dette er et emne, som er vigtigt for børnene at gennemgå fra gang til gang, da de sommetider kan have en følelse af magtesløshed og vrede over at de er født med HIV. Det er derfor vigtigt at få sat ord på, at der ikke er nogen skam i at have HIV og at informere dem om, hvilke forholdsregler de skal tage for at leve sikkert.

Børnene bliver undervist af de frivillige fra Danmark.

Hertil, har en lokal svømmeklub har åbnet dørene for Bright Hope Cambodia og én gang om måneden får børnene et par timer til at øve dem i at svømme, lege i vandet og bare nyde at kunne blive kølet lidt af i det ellers varme klima. Dette samt deres fodboldtræning er nogle af månedens højdepunkter for børnene og noget som de ser meget frem til.

Nu nærmer sommeren sig, hvilket betyder at skolerne holder lukket et par uger og der plejer børnehjemmet at kunne tage på en årlig sommerudflugt. De håber meget på at det også kan lade sig gøre til sommer.

En lokal svømmeklub har åbnet dørene for Bright Hope Cambodia til stor fornøjelse.
Kan du lide artiklen?
Del den på Facebook
Del den på email
Skriv en kommentar
Scroll til toppen