Nyheder

Interview: Sct. Joseph Development Trust scholarship sikrer pigerne en selvforsørgende fremtid

Af Jesper Hallas Jessen, jhj@verdensboern.dk

Verdens Børn projektansvarlige besøgte i oktober Sct. Joseph Development Trust i Indien. Her fik vi blandt andet lejlighed til at tale med nogle en af de piger, som gennem Sct. Joseph’s scholarship program er gået fra et liv i økonomisk usikkerhed til en selvforsørgende fremtid, hvor hun kan tage vare på sig selv og sin familie.

Thareni, 28 år,  som nu er ansat som sekretær på Sct. Josephs afdeling, børnehjemmet Pudu Punal, kom selv til børnehjemmet som 8 årig for 20 år siden. Vi satte os ned til en snak om hendes tid på Sct. Joseph, og hvad projektet har betydet for hendes tilværelse.

Vil du fortælle os din historie?

Jeg ankom til to Sct. Joseph Development Trust i 2002, hvor jeg blev bosat på pigehjemmet Pudhu Vasantham. Her fik jeg mulighed et sted og bo og skolegang indtil 10. klasse. Herefter kom jeg over på Pudu Punal, hvor jeg færdigjorde 11- og 12. klasse. Igennem Sct. Josephs scholarship program fik jeg derefter mulighed for at komme hjem til min familie og samtidig studere på universitet, hvor jeg nu har kandidatuddannelse i matematik.

I 2014 fik jeg lov til at arbejde som hjælper på Pudu Vassantham, hvor jeg blev ansvarlig for de piger, som boede præcis, hvor jeg gjorde som barn. Det gjorde mig meget glad.

I 2016 blev jeg ansat som koordinator for flere af husene på Pudu Vassantham, hvor mit arbejde gjorde sig bemærket, og derfor blev jeg forfremmet til at arbejde som sekretær og overordnet koordinator på Pudu Punal. Her får jeg blandt andet lov til at lave en masse kontorarbejde, hvor jeg sender mails, lave slideshows og står for noget af kontakten udadtil, hvilket har gjort mig god til computerarbejde.

Hvad bruger du den løn du tjener hos Sct. Joseph på?

De penge jeg tjener, bruger jeg primært på at hjælpe min familie og min mor, som er syg.

Som barn havde jeg en drøm om, hvordan min fremtid skulle se ud og den drøm udlever jeg nu. Alt det som jeg lærte og fik som barn på Pudu Vasantham og Pudu Punal, ønsker jeg at give tilbage til de børn, som er her nu.

R. Thareni

Hvordan var det at vokse op på Sct. Joseph?

Livet som barn på Pudhu Vasantham lærte mig en masse forskellige aktiviteter såsom at blive en god danser. Det lærte mig også at tage ansvar for mig selv og for andre. Jeg lærte så mange forskellige ting.

Som barn havde jeg en drøm om, hvordan min fremtid skulle se ud og den drøm udlever jeg nu. Alt det som jeg lærte og fik som barn på Pudu Vasantham og Pudu Punal, ønsker jeg at give tilbage til de børn, som er her nu.

Kan du sætte ord på hvad Sct. Joseph har betydet for dig?

Jeg blev sendt til Sct. Joseph Development Trust, da min familie ikke kunne klare sig økonomisk. På grund af Sct. Joseph har jeg nu en længerevarende uddannelse. Jeg kan ikke bare tage vare for mig selv og stå på egne ben, men jeg kan også tage mig af min mor og søster. Sct. Joseph har gjort mig til et selvforsørgende menneske.

Kan du lide artiklen?
Del den på Facebook
Del den på email
Skriv en kommentar
Scroll to Top