Santibari

Børnehjemmet Santibari er en tryg oase for piger i et meget fattigt indisk landområde.Santibari er et børnehjem i landsbyen Narayanpur, 250 km nord for Calcutta i Indien. Her bor 52 piger, der alle får støtte af fadderskaber gennem Verdens Børn.

Projektet gør en forskel

Børnehjemmet ligger som en lille oase langt fra større byer, omgivet af mange små, ultrafattige landsbyer. Indbyggerne i området er santaler, en af Indiens urbefolkninger, og meget fattige. Mange må arbejde under kummerlige forhold i de nærliggende stenbrud.

Santibari er et trygt og godt hjem for Santibaris døtre, som pigerne på børnehjemmet kaldes. Pigerne er aktive og glade. Og i crechen – en lille forskole – går der yderligere 40 lokale piger og drenge. Så her er altid liv.

I tilknytning til hjemmet er der en lille sygeplejeklinik, Seva Kendra. Klinikken får ingen offentlig støtte, men drives bl.a. af donationer fra Danmark og Verdens Børn. Tre sygeplejersker varetager forebyggende sundhedsarbejde i de mange omliggende landsbyer. Området er plaget af en infektionssygdom Filariasis, hvor smitten overføres via insekter. Symptomerne er svære lungelidelser og elefantfødder. Sygeplejerskerne laver et uvurderligt arbejde med disse patienter. Desuden kontrollerer de gravide, vaccinerer mod polio og tuberkulose og underviser i børneernæring. Sygeplejerskernes forebyggende arbejde i landsbyerne har medført et fald på 80% i spædbørnsdødelighed.

Støttet af Verdens Børn siden 1978

Verdens Børn har støttet projektet siden 1978.

Projektet blev startet op af den danske missionær Ellen Laursen i 1978. I dag ledes projektet af Sandip Chatterjee, der også leder Durgapur-projektet, som ligger forholdsvis tæt på Santibari.

Støt os

Du kan støtte Verdens Børns arbejde på mange forskellige måder:

Kontakt

Santibari, Narayanpur, 731239 Dist. Birbhum, West-Bengal, India.

Projektnummer: 1336 og 1337.

Find byen Narayanpur (Google Maps)

Projektansvarlig: Merete Hansson