Senkadagala School for the Deaf and Blind

Børnene på Senkadagala-skolen er døve eller blinde. Mange af dem opnår gode faglige resultater på trods af deres handicap.

Senkadagala School for the Deaf and Blind er for børn, der er døve, alvorligt hørehæmmede, blinde eller stærkt svagsynede. Skolen ligger lidt uden for Kandy, centralt på øen Sri Lanka.

Der er 117 børn på skolen: 79 bor på skolen, og 38 bor hjemme. 78 af projektets børn får støtte af fadderskaber gennem Verdens Børn.

Projektet gør en forskel

Skolen for døve og blinde børn har både dagelever og kostelever. Skolen og dens omgivelser er lyse og venlige, og børnene ser ud til at trives.

Børnene bliver undervist af specialuddannede lærere. De gør en stor indsats for, at undervisningen kan leve op til det srilankanske undervisningsministeriums læseplaner.

Flere af eleverne opnår særdeles gode faglige resultater på trods af deres handicap. Eksempelvis var det en blind dreng fra denne skole, der i 2013 opnåede den bedste eksamen af alle børn – raske som handicappede – på hele Sri Lanka. Det blev selvfølgelig behørigt fejret gennem tv og presse og med besøg fra undervisningsministeriet.

Mange af børnene er usædvanligt dygtige til at tegne, bl.a. takket være en ildsjæl af en tegnelærer.

Skolen gør meget ud af, at børnene deltager i tegnekonkurrencer og i danse- og sportsarrangementer på Sri Lanka, og børnene henter mange priser. Det er med til at udvikle elevernes selvtillid og sociale evner.

Verdens Børn har tilbud støtte for, at skolen kan arrangere jobtræningskurser i praktiske fag for de ældste elever. Det vil øge deres muligheder for fremtidig beskæftigelse.

Støttet af Verdens Børn siden 1980

Verdens Børn har støttet Senkadagala-skolen siden 1980.

Fadderbidragene udgør en meget væsentlig del af skolens indkomst.
Skolens hovedbygning er en stor, imponerende villa fra kolonitiden, og der er bygget nye kostafdelinger til piger og til drenge.

Støt os

Du kan støtte Verdens Børns arbejde på mange forskellige måder:

Nyt fra projektet

Igen i 2017 fik en blind elev en førsteplads i provinsprøven, og han deltog i den nationale test. Elever i 5. klasse testes hvert år i november for alle 5. klasser i Sri Lanka. Testen varer 2 timer og bliver gennemført
på samme tidspunkt. Eleverne bliver testet i en time i sproget Sinhala, og i en times IQ test. 7 af vore hørehæmmede elever deltog i testen, og 5 af børnene klarede testen med meget flotte resultater. De kom ind på plads nr. 2 – 6 i den landsdækkende test.

Kontakt

Senkadagala School for the Deaf and Blind, Dodanwela, Kandy, Sri Lanka.

Projektnummer: 1315.

Find byen Kandy (Google Maps)

Projektansvarlig: Ludwig Chr. Nissen