Bright Hope Cambodia

Bright Hope Cambodia – Børnehjem for HIV-smittede forældreløse børn og unge i Cambodja.

Bright Hope Cambodia (BHC) har overtaget et velfungerende børnehjem placeret i Cambodjas hovedstad, Phnom Penh. Børnehjemmet består af 23 børn i alderen 10 til 21 år. Alle børn er smittet med HIV ved fødslen og størstedelen er i dag forældreløse.

Projektet gør en forskel

Formålet med Bright Hope Cambodia er at tilbyde pleje og omsorg i trygge rammer, samt at sikre børnene uddannelse, medicin og et frirum til leg og læring, i et land hvor diskrimination af HIV-smittede er uundgåeligt. Børnene er blevet hinandens familie, da de fleste af dem har boet på børnehjemmet siden de var helt små. På børnehjemmet er der kvinder, kaldt caregivers, som til daglig sørger for børnene.

Alle børnene hos BHC er tilknyttet børnehjemmet indtil de en dag er selvforsørgende. Ved endt uddannelse eller endt “skill-training” (frisør, mekaniker osv.) vil reintegraionsprocessen starte, som betyder, at de skal integreres i samfundet på bedst mulig vis, med egen bopæl, indkomst og naturligvis med støtte fra BHC, indtil de er uafhængige og kan klare en hverdag på egen hånd.

Alle børnene modtager behandling for HIV, Antiretroviral Therapy (ART), som består af en pille, de skal tage to gange om dagen. Det er ikke en kur mod HIV, men den kan holde sygdommen under kontrol. ART gives gratis til alle HIV-smittede, fra regeringen i Cambodja, dog er der stadig mange som ikke modtager behandling, da de ikke har råd til transportomkostningerne til at hente medicinen på hospitalet. HIV svækker immunforsvaret og derfor lider mange af børnene hos BHC, ofte af andre følgesygdomme og hudproblemer som kræver ekstraordinær medicin og pleje.

Med et fadderskab sikrer du ét af børnenes uddannelse, som ellers ikke er normen i Cambodja.

Med et projektfadderskab sikrer du børnenes velværd bl.a. i form af medicin, logi og andre driftsomkostninger.

Støt os

Du kan støtte Verdens Børns arbejde på mange forskellige måder:

Årsrapporter

Endnu ingen årsrapport for Bright Hope Cambodia

Alle årsrapporter

Kontakt

Bright Hope Cambodia,  Phnom Penh City, Cambodja.

Projektnummer: 1350.

Find byen Phnom Penh (Google Maps)

Projektansvarlig: Camilla Toft Pedersen