Søg
Close this search box.

Lipela

Lipela

Projektet Lipela i Kenya hjælper børn til en god start på livet.

Tæt ved Mount Kenya ligger byen Naro Moru. Dér findes børnehjemmet Lipela, som Verdens Børn har støttet siden 1996. I 2018 indbetalte ca. 60 danskere til sammen 371.000 kr. Der er ikke tale om fadderskaber vedr. bestemte børn, men om støtte til projektet i sin helhed.

Projektet gør en forskel

Der er godt 40 børn på børnehjemmet, og kapaciteten er fuldt udnyttet. Desuden støttes omkring 10 børn, som er blevet færdige med grundskolen.

Børnene på Lipela er anvist af distriktets sociale myndigheder. De går i den lokale folkeskole, der afslutter med 8. klasse.

Alle de unge tilbydes at afslutte med 4 år i secondary school. De kommer i så god en secondary school, som det er muligt at få dem optaget på. Der er et krav til pæne eksamenskarakterer i alle de private secondary schools. De er også kostskoler, og skolepengene ligger mellem 4.000 kr. og 9.000 kr. om året. Hertil skal lægges udgifter til børnenes tøj og transport samt ophold på Lipela i skoleferierne.

Når børnene er 18 år og dermed færdige med secondary school, skal de i gang med andet, så de mere eller mindre kan forsørge sig selv. Projektet følger dem tæt og fortsætter med at hjælpe dem. Der er indgået en aftale med et hotel i nærheden om, at alle børn, som har afsluttet 13 års skolegang, kan komme i praktik. Projektet kan også betale en arbejdsgiver for at tildele et barn en læreplads for at blive f.eks. mekaniker.

Du kan læse mere om projektet i Kenya på www.lipela.dk

Website


Besøg Lipela’s hjemmeside og læs mere

Kontakt

kontakt@lipela.dk

+45 33 36 89 91

Adresse

Lipela Childrens Home

P.O.Box 171 Naro Moru

Kenya

Børnene siger

Scroll to Top