Søg
Close this search box.

Albella Boys Home

Albella boys home

Albella Boys Home er et utroligt velfungerende børnehjem ved foden af Himalaya. Mange af børnene er tibetanske flygtningebørn.

Børnehjemmet Albella Boys Home ligger smukt placeret i byen Kalimpong i bjergene omkring Himalaya i Darjeeling-distriktet i den allernordligste del af Vestbengalen i Indien.

Det er et børnehjem for 120 drenge. Desuden er der tilknyttet 58 hjemmeboende drenge og piger, som får mulighed for at gå i skole. 113 af projektets børn får støtte af fadderskaber gennem Verdens Børn.

Projektet gør en forskel

Mange af drengene på børnehjemmet er flygtningebørn af tibetansk afstamning. De fleste af de hjemmeboende børn kommer fra fattige familier, der er ramt af spedalskhed.

Området er indimellem præget af store problemer af politisk karakter med lange strejker og optøjer til følge. Heldigvis er det altid lykkedes at forhindre, at børnehjemmet bliver skueplads for de ofte voldsomme modsætningsforhold i samfundet.

Det er opløftende at se, hvordan mange af børnene bryder med deres sociale arv og skaber sig et værdigt og godt liv. Uden fadderskabsstøtte var dette ikke muligt.

På selve hjemmet er der en forskole op til og med 4. klasse. De ældre børn går i skole i Kalimpong på h.h.v. primary/ secondary- school, highschool og enkelte tager en bachelorgrad på det lokale universitet i Kalimpong. Børnene udfolder sig i dagligdagen med boldsport af enhver tænkelig art og leg, når der ikke skal læses lektier. Musik og sang har en stor betydning for alle drengene.

Støttet af Verdens Børn siden 1980

Verdens Børn har støttet projektet siden 1980, hvor projektet startede.

Albella Boys Home bliver drevet af en tidligere elev, Heshron Rahmi og hans kone Ebi, som er læge. Heshron og Ebi er meget ambitiøse på børnenes vegne og bakker op om ethvert ønske om uddannelse.

Projektansvarlig

Claus Konstantin Jensen

cj@verdensboern.dk

Adresse

Albella Boys Home, Kalimpong 734301, Dist. Darjeeling, West Bengal, India

Projektnummer: 1310 og 1317

Se filmen:
Albella Boys Home

Filmen om Albella Boys Home giver et lille indkig i dagliglivet på børnehjemmet. En tidligere og en nuværende Albella-dreng fortæller om, hvordan de på hjemmet fik muligheden for et godt liv.

Morten Lundrups film er optaget i 2014.

Børnene siger

Scroll to Top