Søg
Close this search box.

Sct. Joseph Development Trust (Nyt Liv)

Sct. Joseph Development Trust (Nyt Liv)

Gadebørn, handicappede børn, forældreløse børn og andre udsatte børn får undervisning og et hjem gennem Sct. Joseph Development Trust.

Sct. Joseph Development Trust (Nyt Liv) driver en række børnehjem i det sydlige Indien og støtter særligt fattige børn, der bor hjemme. 490 af børnene får støtte af fadderskaber gennem Verdens Børn

IMG 4232 Scaled.jpg
IMG 4044 Scaled.jpg
IMG 4191 Scaled.jpg
IMG 3858 Scaled.jpg

Projektet gør en forskel

Handicaphjemmet Puthu Udhayam

Puthu Udhayam er et hjem for ca. 50 børn med fysiske og mentale handicap. 20 af børnene får støtte af fadderskaber gennem Verdens Børn.

På handicaphjemmet bor børnene og de unge under rigtig gode forhold (efter indiske forhold). De får undervisning, omsorg, fysioterapi og dyrker yoga, der kan være med til at udvikle deres ressourcer, forbedre deres muligheder i livet og ikke mindst forbedre deres livskvalitet.

Målet er at give de handicappede børn og unge mulighed for at blive integreret i deres lokalsamfund igen ved at lære dem de mest basale ting.

Hjemmet er opført for midler fra en australsk donor, og Verdens Børn støtter driften i det omfang, vi kan skaffe faddere til børnene. En dansk sponsor har betalt og opført et særligt sanserum på stedet.

Børnehjemmet Pudu Punal
Pudu Punal er et børnehjem for 160 piger og småbørn. De fleste af børnene er helt eller delvis forældreløse.

Pigerne er fordelt efter alder i otte huse, som ligger i tilknytning til fælles faciliteter. I hvert hus bor der 10-12 piger. De mindste piger bor sammen med en kvindelig medarbejder, som forsøger at påtage sig den moderrolle, børnene har brug for. De store piger har udpeget ”en leder” – ofte den ældste.

32 af børnene er små drenge. Når de fylde fem år, bliver de flyttet til et drengehjem.

Pigehjemmet Pudhu Vasantham
Pudhu Vasantham er et pigehjem. Der lægges vægt på det særlige behov for, at især piger kan få en tryg og selvstændig voksentilværelse.

Landsbyinitiativet
Projektets landsbyinitiativ støtter en række børn, der bor hjemme hos deres forældre i fattige landsbyer i området. Fadderskaberne fra Verdens Børn betaler børnenes skolepenge, skoleuniformer og skoleudstyr.

Desuden bliver der arrangeret særlig støtteundervisning og lektiehjælp, for at børnene kan klare sig bedst muligt.

Støttet af Verdens Børn siden 1974

Verdens Børn har samarbejdet med Sct. Joseph Development Trust siden 1974 .

Lederen af projektet hedder Brother Sebastian. Han og hans medarbejdere arbejder også med en række andre sociale programmer i områdets landsbyer: De støtter organiseringen af kvindegrupper og giver dem mikrokreditter og rådgivning, så de kan starte aktiviteter, der giver indtægter og forbedrer familiernes økonomi. Organisationen starter også grupper for fattige bønder og lærer dem at hjælpe hinanden og købe redskaber, kunstgødning og såsæd i fællesskab.

Sct. Joseph Development Trust modtog den meget ærefulde pris som den bedste NGO i delstaten Tamil Nadu i 2006.

Se Sct. Joseph Development Trust hjemmeside her

Projektansvarlig

Tue B. Hansen

tbh@verdensboern.dk

Adresse

Sct. Joseph Development Trust , Genguvarpatti 625203, Periyakulam Taluk, Theni District, Tamil Nadu 8, South India

Projektnummer: 1301, 1305 og 1306.

Børnene siger

Scroll to Top