Søg
Close this search box.

Senkadagala School for the Deaf and Blind

Senkadagala School for the Deaf and Blind

Børnene på Senkadagala-skolen er døve eller blinde. Mange af dem opnår gode faglige resultater på trods af deres handicap, og skolen gør meget for at udvikle børnenes selvtillid og sociale evner.

Senkadagala School for the Deaf and Blind er for børn, der er døve eller alvorligt hørehæmmede og for blinde eller stærkt svagsynede. Skolen ligger lidt uden for Kandy, som er centralt beliggende på øen Sri Lanka.

Skolen er for både dagelever og kostelever. Skolens hovedbygning er er en stor imponerende villa fra kolonitiden, og der er bygget nye kostafdelinger til piger og drenge. Skolen og dens omgivelser er lyse og venlige, og børnene virker trygge og glade.

Projektet gør en forskel

Skolen giver fattige, handicappede børn nogle muligheder, som de ellers ikke ville have haft

Børnene bliver undervist af specialuddannede lærere, som gør en stor indsats for, at undervisningen kan leve op til det Sri Lankanske undervisningsministeriums læseplaner. Der opnås da også gode faglige resultater på trods af børnenes handicaps. Eksempelvis var det en blind dreng fra denne skole, der opnåede den bedste eksamen af alle børn – raske som handicappede – på hele Sri Lanka. Igen i 2017 fik en blind elev første pladsen i provinsprøven. I 2017 fik 5 hørehæmmede børn 2.- 6. pladsen i den obligatoriske landsdækkende test i 5.klasse. Andre børn har udmærket sig ved at være bedst til at skrive noveller eller til at tegne.

Mange af børnene er usædvanligt dygtige til at tegne bl.a. takket være en ildsjæl af en tegnelærer. Det var da også en dreng fra denne skole, der vandt Verdens Børns jubilæumstegnekonkurrence i 2014.

Skolen gør meget ud af at børnene deltager i tegnekonkurrencer og i danse – og sportsarrangementer på Sri Lanka, og børnene henter mange priser. Hensigten er at udvikle børnenes selvtillid og sociale evner.

Skolen arrangerer jobtræningskurser i praktiske fag for de ældste elever for at øge deres muligheder for fremtidig beskæftigelse.

Støttet af Verdens Børn siden 1983

Verdens Børn har støttet Senkadagala – skolen siden 1983.

Fadderbidragene udgør en meget væsentlig del af skolens indkomst.

Projektansvarlig

Charlotte Larsen

chl@verdensboern.dk

Adresse

Senkadagala School for the Deaf and Blind, Dodanwela, Kandy, Sri Lanka.

Projektnummer: 1315

Børnene siger

Scroll to Top