Søg
Close this search box.

Khelaghar

Khelaghar

Khelaghar er et børnehjem med en rolig, grøn og hjemlig atmosfære. Skolen sætter værdighed, ligeværdighed og kreativ udfoldelse i højsædet.

Khelaghar ligger i udkanten af Calcutta i den indiske delstat Vestbengalen. Her tilbyder man et hjem og særlige uddannelsesmuligheder til traumatiserede eller meget udsatte børn.

Der bor knap 100 børn på børnehjemmet, og 70 af dem får støtte af fadderskaber gennem Verdens Børn. Derudover støtter vi gennem projektet 50 særligt udsatte lokale landsbybørn med deres skolegang.

Projektet gør en forskel

Børnene kommer fra ekstreme og ofte traumatiske forhold. De kan fx være efterladt i en meget ung alder, og de tilhører de mest marginaliserede og udsatte sociale grupper. Khelaghar arbejder for, at børnene på trods af det kan udvikle sig til aktive og værdsatte borgere.

Ud over at undervise i de obligatoriske fag prøver man at få børnene til at se deres egne kunstneriske evner. Børnenes styrke og selvtillid bliver også fremelsket gennem debatter, drama, gymnastik m.m. Desuden råder børnehjemmet over et stykke jord, hvor børnene lærer om bæredygtigt jordbrug.

Khelaghars skole løber fra 0. til 8. klasse. Efter 8. klasse kan eleverne få støtte til at fortsætte deres uddannelse.

Støttet af Verdens Børn siden 1976

Khelaghar blev grundlagt i 1972 efter store sociale uroligheder i Sydasien/Bangladesh. Ca. 10 mio. civile blev tvunget i eksil. Børnehjemmet tilbød et hjem til børn, som var blevet tvunget til at emigrere til Indien, og som havde mistet deres familie.

Børnehjemmets grundlægger var den berømte forfatterinde og sociale aktivist Maitrayee Devi. Hun baserede børnehjemmet på visioner og principper, formuleret af den socialhumanistiske filosof Rabindranath Tagore, Indiens berømte poet, forfatter og første nobelprismodtager.

Verdens Børn har støttet Khelaghar siden 1976, og lederen af Khelaghar er i dag Rupa Sen.

Børnene bliver passet af nogle af deres lærere, som bor på stedet. Derudover er der mange, som frivilligt arbejder for Khelaghar på den ene eller den anden måde. Administrationen arbejder fuldstændigt frivilligt.

Khelaghar lægger vægt på at være en del af lokalsamfundet. Kvinderne i området og fra børnehjemmets stab bliver tilbudt uddannelse indenfor forskellige kunsthåndværk. Desuden prøver børnehjemmet at støtte lokalsamfundet så meget som muligt med fx lægetjek, gratis dagligt morgenmåltid til de fattigstes børn, særlig hjælp til handicappede og hjælp til større medicinske udgifter.

Projektansvarlig

Flemming Løfgren Wakabayashi

fl@verdensboern.dk

Adresse

Khelaghar , BADU, 13/1 Palm Avenue, Calcutta 700019, West Bengal, India.

Projektnummer: 1309 og 1312

Børnene siger

Scroll to Top