Søg
Close this search box.

Madera Girls Primary School

Madera Girls Primary School

Eleverne på pigeskolen Madera i Uganda kommer fra fattige familier. Nogle af pigerne bor på skolen.

Madera Girls Primary School ligger i Soroti distrikt i Østuganda. Det er en grundskole med syv klassetrin.

Alle skolens ca. 750 elever er piger, hvoraf ca. 350 er kostelever. 200 af projektets børn får støtte af fadderskaber gennem Verdens Børn.

Projektet gør en forskel

Verdens Børn støtter fortrinsvis skolens dagelever. Det er ca. 130 piger fra fattige familier i området. Fadderbeløbet dækker morgenmad og frokost hver dag, et sundhedstjek, ekstraundervisning i de tre højeste klasser i ferierne, en uniform samt hjælp til skolematerialer som blyanter og kladdehæfter.

Derudover støtter Verdens Børn ca. 40 børn, som bor på skolen og kommer fra meget ressourcesvage familier.

Endelig bidrager Verdens Børn til skolepenge for ca. 30 piger, der er fortsat i mellemskole på andre skoler eller er i gang med en højere uddannelse.

Støttet af Verdens Børn siden 1995

Verdens Børn har støttet skolen siden 1995. Vi har givet penge til bygning af en skoleblok, en lærerbolig og en lagerbygning, bidraget til renovering af lærerboliger efter en stormflod og betalt bygning af en spisesal og et køkken. Endvidere har vi skaffet undervisningsmateriale, computere og printere samt nye skolemøbler.

Derudover har vi sørget for etablering af en vandboring inklusive opsamlingstanke og tappesystem samt etablering af latriner. Endelig har vi bidraget til en generator, så skolens elforsyning kan sikres ved strømnedbrud.

Skolens leder hedder Sr. Elizabeth, og hun er nonne.

Projektansvarlig

Lene Jeppesen

Adresse

Madera Girls Primary School, P.O.Box 161, Soroti, Uganda.

Projektnummer: 1323

Børnene siger

Scroll to Top