Søg
Close this search box.

Lukovit

Lukovit

Børn og unge med fysiske og psykiske handicap får et hjem og støtte til uddannelse i Lukovit.

Lukovit er en lille by med omkring 10.000 indbyggere ca. 130 km nordøst for Sofia i Bulgarien. Her støtter Verdens Børn 21 børn.

Projektet gør en forskel

Børnene i projektet har meget forskellige handicap, men er nogenlunde selvhjulpne. De har typisk boet på børnehjem, fra de var helt små, til de blev voksne, enten fordi de var forældreløse, eller fordi forældrene havde opgivet dem på grund af deres handicap.

I 2015 blev det store, gamle børnehjem i Lukovit lukket. Børnene skal i stedet bo i to mindre boligenheder i byen med plads til 30 handicappede børn. Hvis det er muligt, skal børnene integreres i byens skoler. Der er også blevet indrettet et social- og træningscenter til dem og andre børn i byen.

Det gamle børnehjem bruges nu som social- og dagcenter, og de nye boligenheder får børnenes varme mad leveret derfra.

I 2010 blev der åbnet en ungdomsbolig for handicappede unge over 18 år, som skal forlade hjemmet på grund af alder. Der kan de bo og få en uddannelse i byen, hvis de ikke søger at få den i en anden egnet statslig institution.

Computerfaget er blevet en fantastisk mulighed for de handicappede børn. Verdens Børn har sendt computere til Lokovit, og flere af de unge støttes i at få en videregående it-baseret uddannelse i andre byer.

Støttet af Verdens Børn siden 1997

Verdens Børn har støttet projektet siden 1997.

EU har støttet opførelsen af de to nye boligenheder for handicappede børn, mens ungdomsboligen er opført med støtte fra EU og byen Lukovit.

Velichka Tsekova er leder af projektet.

Projektansvarlig


Hans-Jørgen Pedersen

hjp@verdensboern.dk

Adresse

  • Center for family-type: ”Zdravets” ul. Neofit Rilski,4 – 5770 Lukovit, Bulgarien
  • Center for family-type: ”Sornitsa” ul. Geto Yoshev,20- 5770 Lukovit, Bulgarien

Tlf.: 0893 362160.

Projektnummer: 1307

Børnene siger

Scroll to Top