Søg
Close this search box.

Nyheder

Fadderhjælp og donationer gør en forskel

Baderum på Kakundi

Selvom der stadig er et godt stykke vej i mål, er skoler, børnehjem, fritidsaktiviteter, undervisning m.m. blevet forbedret hen over årene i alle vores støttede projekter. Dette ville ikke være muligt uden jeres fadderhjælp og donationer, som har gjort omgivelserne for alle Verdens Børns børn til et bedre og tryggere sted at være.

Af Nathalie Emsø

Vi i Verdens Børn takker alle faddere og donatorer, som har været med til at gøre en forskel for de enkelte børn.

Fadderhjælp skaber tryghed og fremtidsdrømme

Fadderskaberne gennem Verdens Børn hjælper f.eks. de hjemmeboende børn på Albella Boys Home i Nordindien. Hvert barn får et dagligt hovedmåltid, skolebøger, skoleuniform, sko, en ny paraply om året og lægehjælp. Derudover får barnet 200 rupies om måneden i lommepenge, hvilket svarer til 20 kr., som rækker langt i Indien.

Søstrene Sarsati og Ishmita fortæller, hvordan deres faddere fra Verdens Børn har betydet alt for dem og deres familie. Den økonomiske støtte giver stor tryghed for søstrene og øger muligheden for, at de kan realisere deres fremtidsdrøm om at blive henholdsvis læge og ingeniør.

Flere fadderbørn ender også med at tage videre uddannelse. Akwi Cecilia på 30 år fortæller, hvordan hende og hele hendes families liv har forandret sig. Hun har netop uddannet sig som bachelor i udviklingsstudier og arbejder i Teso Students Udviklings Forbund, som understøtter pigers videre uddannelse. I kraft af den uddannelse, hun har haft mulighed for at tage, er hun i stand til at forsørge sine yngre brødre og forældre, der har brug for pleje, mad og tøj. Hendes fremtidsplaner er at fortsætte sit uddannelsesforløb.

Donationer forbedrer omgivelserne og dagligdagen

Et alternativ til fadderhjælp er at donere penge til et specifikt projekt på en skole eller et børnehjem. Sådanne donationer kan hjælpe til, at omgivelserne og dagligdagen for børnene bliver betydeligt bedre. På f.eks. Maderaskolen har donationerne medført, at børnene kan få bedre mad, der bliver tilberedt i kogekar af skolens fire kokke. Derudover har skolen modtaget en kopimaskine, en græsslåmaskine, et såkaldt pit-latrin og en planeret sportsplads, som senere skal indrettes til sports- og legeaktiviteter.

Kakundi-skolen har fået renoveret drengenes og pigernes baderum takket være donationer fra henholdsvis Verdens Børns frimærkeindsamling og fra firmaet Gormsen Vu Consulting. Børnene er meget tilfredse med den renovering, der er udført, herunder det nye betongulv. Derudover er der også blevet doneret et nyt latrin til lærerne.

Hvorfor støtte Verdens Børn?

Støt et barn: Bliv fadder

Støt et skoleprojekt

Kan du lide artiklen?
Del den på Facebook
Del den på email
Skriv en kommentar
Scroll to Top