Søg
Close this search box.

Nyheder

Mukono Children’s Home: Plancher, palmer og plads til nysgerrighed

I juni måned var vi i Verdens Børn på tilsynsbesøg på vores projekt i Mukono.

Ved ankomsten til Mukono Children’s Home blev vi mødt af glade og nysgerrige børn. På hele besøget oplevede vi børnenes store iver efter at snakke og dele ud af deres eget liv og spørge ind til vores. De inviterede os ind i deres lege og viste glædeligt deres hverdag på skolen frem.

Glade børn på Mukono Children’s Home.

På besøget var vi rundt i alle klasserne for at råbe børnene op og hilse på dem. Vi fik krydset de børn af, som var på skolen, fik opdateret vores oplysninger om klassetrin m.m. og fik fulgt op på de børn, som havde forladt skolen siden sidste besøg. Af og til får et barns forældre arbejde i en anden by, og børnene må flytte med og skifte skole.

På besøget blev vi opmærksomme på, at skoleleder James computer var brændt sammen efter mange års tjeneste, og at hans arbejdsbyrde derfor var blevet en del tungere. Vi blev hurtigt enige om at skaffe ham en ny computer, og denne overraskelse vakte stor glæde. Den nye computer gør det nu endnu nemmere for Verdens Børn og Mukono Children’s Home at holde tæt kontakt og dermed styrke samarbejdet .

Skoleleder James overrasket med ny computer.

På turen rundt i klasserne så vi børnenes mange flotte, farverige plancher, der pynter på klasseværelsernes vægge og kunne danne os et indblik i nogle af de mange ting, børnene undervises i. På plancherne var illustrationer om alt fra biologi og matematik til redskaber indenfor personlig hygiejne.

Farverige plancher på klasseværelsets væg.

Som en del af undervisningen er børnene i gang med at gro forskellige planter bl.a. bananpalmer. Formålet er at lære børnene at avle planter og dyrke jorden, således at de er bedre klædt på til at kunne klare sig selv i fremtiden og forsyne sig selv med mad. En anden bonus ved projektet er, at børn og ansatte på skolen kan nyde godt af produkterne fra deres lille landbrug.

Nogle af de mange planter, børnene dyrker.

På vores besøg var vi også på kort visit i skolen sygesal, hvor vi fik en god snak med skolens læge. Det er ham, som sørger for, at børnene får de vacciner, de skal have, og den rette behandling, når sygdomme og andet opstår. Han fortalte os om børnenes generelle sundhedstilstand og om de mange forbedringer, der var sket på sygesalen siden sidste projektbesøg. Det var skønt at se og høre, hvordan skolens sundhedspleje hele tiden udvikler sig til det bedre for børnene som resultat af samarbejdet.

Skolens sygesal.

Vi takker for besøget på Mukono og for den støtte, som gør det muligt at støtte skolen, og vi glæder os til at komme igen.

Kan du lide artiklen?
Del den på Facebook
Del den på email
Skriv en kommentar
Scroll to Top