Søg
Close this search box.

Nyheder

Mød et barn: Bavani

Af Jesper Hallas Jessen

Situationen for Bavani og hendes familie, før hun blev anbragt hos Sct. Joseph Development Trust (SJDT)

Bavanis opvækst har både udgjort en barriere og en kilde til inspiration for hvor hun er i dag. Hun kommer fra det kuperede landområde i Varusanadu i Theni-distriktet, som er fyldt med analfabetisme, fattigdom, børneægteskaber, børnemord og vold.

Som mange andre ønskede hendes forældre på trods af mange strabadser at give Bavani en god uddannelse. Men tragedien ramte familien, og da Bavani var fire år kom hendes far ud for en ulykke og mistede livet. Hendes mor begyndte at arbejde i de nærliggende husstande for at tjene penge, men indkomsten var ikke tilstrækkelig til at dække familiens basale behov. At opdrage børnene under hårdt prøvede forhold i de kriminalitets plagede kvarterer med smuldrende infrastrukturer, virkede som et farligt og risikabelt ansvar for moderen. Men Bavanis mor opgav aldrig ambitionen om at uddanne børnene og bragte derfor Bavani til SJDT for at kunne få en uddannelse i et befordrende og sikkert miljø.

Bavani i dag
Bavani blev bragt til Pudhu Punal Home, da hun var ti år gammel. Inden for få uger efter hendes ankomst var Bavanis naturlige tendens til enkelhed, ansvarlighed og klare vilje til at opnå resultater i livet tydeligt fra hendes aktive deltagelse i de daglige begivenheder. Bortset fra normale akademiske sysler blev hun involveret i fritidsaktiviteter, herunder klassisk musik, dans, solosang og håndværk. Hertil modtog Bavani træning i færdigheder som problemløsning, teamwork og konfliktløsning. Hun blev hurtigt set som en god leder og fik ansvar for nogle af de yngre børn ved særlige lejligheder.

I dag tager Bavani en bachelor i datalogi. Ydermere, skriver og reciterer hun digte både på tamil og flydende engelsk.

Efterhånden som hun skrider frem i sin akademiske stræben, er hun også begyndt at vejlede yngre studerende. Hun hjælper ’Children Care Givers’ (CCG) med at administrere og vedligeholde deres faciliteter og hjælper med alt fra planlægning af måltider ved særlige lejligheder til organisering af fritidsaktiviteter.

Bavani bliver beskrevet som et bevis på, hvilken forskel uddannelse i et sikkert miljø kan gøre for et menneske, der stod, til at få det modsatte.

SJDT skriver i den forbindelse til Verdens Børn, at de håber, at ukuelige og hårdtarbejdende piger som Bavani vil inspirere mange andre, der stadig kæmper.

SJDT og Verdens Børn takker alle sponsorerne for deres generøsitet, som har været med til at give Bavani et bedre liv.

Her ses et billede af Bavani.
Kan du lide artiklen?
Del den på Facebook
Del den på email
Skriv en kommentar
Scroll to Top