Søg
Close this search box.

Nyheder

Ny Legeplads på Madera Girls Primary School

Legeplads-Madera

Juniors Play Park er navnet på den nye legeplads i Madera. Opførelsen af legepladsen har været en lang og svær proces, men nu står den klar og indbyder både til leg, spil og socialt samvær blandt børnene.

Af Katrine Gaden

Det har været både krævende og dyrt at anlægge Juniors Play Park. Opførelsen krævede blandt andet, at et stort, ujævnt og kratbevokset område blev ryddet og jævnet, så det kunne bruges til sports- og legeaktiviteter – især håndbold og fodbold. Derudover krævede opstillingen af legeredskaberne samt indhegningen af området en del overvejelser.

Pladsen er stor, da det hele tiden har været tanken, at andre nærliggende skoler også skulle kunne få glæde af den, men uden indhegning ville der være stor risiko for, at legeområdet ville bliver udsat for tyveri og køers hærgen. For at beskytte mod skader ville det kræve et solidt og sikkert hegn omkring pladsen, hvilket ville blive en dyr fornøjelse. Der måtte derfor tænkes i andre baner for at kunne realisere drømmen om et sådan aktivitetsområde. Udgiften til et hegn var nemlig ikke medregnet i det oprindelige budget, og det endte med, at Verdens Børns bestyrelse i sommeren 2015 besluttede at tildele Madera 35.000 kr. til indhegning af pladsen. Dette var dog stadig ikke nok til at få indhegnet hele pladsen, hvorfor det blev besluttet at indhegne en mindre del af pladsen som den endelige løsning.

Plads til leg og udvikling

Den del af pladsen, der står som et åbent område, bliver flittigt brugt af tre institutioner: Madera Girls Primary School, St. Marys Girls Senior Secondary School og St. Francis Primary School. Det indhegnede område (Juniors Play Park) bliver derimod udelukkende benyttet af eleverne på Madera Girls Primary School. Skolen har ikke før haft et område, som var målrettet lege- og sportsaktiviteter. Det betyder meget for skolen at have fået sådan et område. Sr. Elizabeth, som er skolens leder, har sendt et takkebrev, hvori hun beskriver, hvordan området har stor betydning for både børnenes fysiske og mentale udvikling:

– You have generously provided the school with playgrounds that are vital for children’s cognitive, emotional, physical and social development.

Det er vigtigt for børns udvikling, at de har mulighed for at lege og udfolde sig fysisk i samvær med andre børn. Ud fra Sr. Elizabeths beskrivelse er vi hos Verdens Børn ikke i tvivl om, at legeområdet er af stor betydning for skolen, og at den bidrager positivt til elevernes dagligdag, udvikling og ikke mindst indlæring.

– It is a wonder project in children’s lives. A playground gets children moving and having fun at the same time in this vital part of childhood that helps children develop physical strength, coordination and balance. You have done us proud. Madera Girls Primary School will forever remain grateful to you for this hearty, well thought out gift, fortæller Sr. Elizabeth.

Børnenes leg – forældrenes glæde

Til Parents Teachers Association Annual General Meeting den 30. november 2015 mødte over 500 forældre op. De var blevet inviteret til en rundvisning på skolen, og da de nåede til legepladsen, var fornøjelsen ikke til at tage fejl af, da de så børnene udfolde sig på pladsen. Der blev klatret, gynget, spillet og leget på livet løs og udvist stor glæde blandt børnene, som uden tvivl hyggede sig gevaldigt. Forældrenes begejstring over at se deres børn grine og have det sjovt på pladsen kom til udtryk gennem store smil og flere udtrykte også deres glæde ved at råbe takkende ord som: “Thank you donors, long live kind persons. God bless you!”

Der er ingen tvivl om, at legepladsen har gjort en kæmpe forskel for især Madera Girls Primary School. Projektet var ikke blevet realiseret uden en donation fra Iben Andreasen og Søren Tscherning, som skal have stor tak for deres flotte støtte.

Kan du lide artiklen?
Del den på Facebook
Del den på email
Skriv en kommentar
Scroll to Top