Søg
Close this search box.

Nyheder

Giv en julegave der varmer

Giv en julegave der varmer

Julen er hjerternes fest

Julen nærmer sig. Det er den tid af året, hvor vi gør noget ekstra for at glæde andre. Vi har ualmindeligt travlt op mod jul, og vi løber især stærkt i håb om, at freden kan sænke sig i juledagene med hygge, nærvær og små glimt af lykke.

Hvad ønsker du dig til jul?

Mange af os skal tænke en del, for at komme i tanker om, hvad vi mon mere kan ønske os, fordi vi har, hvad vi skal bruge og mere til. Vi vil gerne forkæle os selv og hinanden, så vi gør os umage med maden, med juletræet og med gaverne. Vi har nogle bud på gaver, der er helt i julens ånd!

Gaver der varmer

Hos Verdens Børn kan du finde gaver, der passer til enhver pengepung, og som spreder glæde hos de fleste.

Fadderskaber

Hos Verdens Børn findes der flere typer fadderskaber. Der er fadderskaber, hvor fadderen med et fast månedligt beløb sponsorerer et barns skolegang og behov for sundhed og tryghed. Det koster 110 kr. pr. måned for et hjemmeboende barn eller 190 kr. pr. måned for et barn, der bor på børnehjem.

Der findes også madfadderskaber, hvor fadderen støtter madordningen på et valgfrit projekt med 50 kr. om måneden. Pengene går ubeskåret til barnet hhv. projektet. Du ved sikkert selv, hvem der ville blive glad for at få et fadderskab i julegave, og hvem der helst vil være fri. Gaven er jo ikke sådan lige at bytte! Til gengæld kan glæden over den vare ved længe efter juleaften. Det er en gave, som giver mening, og som hjælper nogle af verdens fattige børn til en bedre fremtid, og børnene vil have glæde af gaven resten af livet!

Personligt tegnede jeg familiens første fadderskab, efter vi havde fået vores førstefødte. Jeg gjorde det som en taknemmelighedsgestus. Jeg følte en enorm taknemmelighed over min lille familie, over at vi levede på denne lille, skønne plet på jorden, hvor vi havde mulighed for at give vores datter en god og tryg opvækst og gode uddannelsesmuligheder. Sådan har jeg det stadig. Jeg føler mig utroligt privilegeret, og kan ikke komme på en bedre måde at sige tak på, end ved at hjælpe andre, der er mindre heldigt stillet.

Læs mere om Fadderskab
Læs mere om Madfadderskab

Uddannelsesfond

En anden mulighed er at give støtte til Verdens Børns uddannelsesfond, som hjælper børn og unge til uddannelse efter grundskolen.

Du bestemmer selv størrelsen af din støtte, og om du vil give et engangsbeløb eller støtte på ad hoc-basis.

Læs mere om Uddannelsesstøtte

Ideer fra webshoppen

Du kan også hjælpe udsatte børn på andre måder. I vores webshop kan du bl.a. købe julekort med tegninger, lavet af børn i Verdens Børns projekter. Webshoppen sælger også håndlavede halskæder fra Uganda, bøger og gavekort.

Giver du et gavekort, vælger du selv, hvilket beløb du vil støtte med. Det mindste beløb er dog 100 kr. Beløbet går ubeskåret til Verdens Børns arbejde, og du vælger selv hvilket land, du vil støtte.

Du kan også give børnene på vores projekter lys til lektielæsning ved at give en solcellelampe i julegave. Solcellelamperne er en potentiel julegave for den, der har lyst til at bringe lys i et barns og dets families hverdag.

Gå til Webshoppen

Fra Verdens Børns frivillige ønsker vi alle en rigtig glædelig jul!

Kan du lide artiklen?
Del den på Facebook
Del den på email
Skriv en kommentar
Scroll to Top