Søg
Close this search box.

Nyheder

Corona-pandemiens betydning på de skoler og børnehjem, som Verdens Børn støtter

Vb+covid19

For at mindske spredningen af corona virus har Verdenssundhedsorganisationen (WHO) blandt andet tilrådet ”social distance”. Anbefalingen har for eksempel ledt til midlertidig lukning af skolerne i næsten hele Europa.

Corona pandemien bliver også håndteret med største alvor i de lande, hvor Verdens Børn hjælper børn til at få en god grunduddannelse i trygge rammer: Indien, Sri Lanka, Cambodia, Kenya, Uganda og Bulgarien.

Regeringen i disse 6 lande har besluttet, at skolerne midlertidigt er blevet lukket og eksaminer udsat. Det gælder både statslige og private skoler, og der er typisk tale om en periode på 3 uger. I skrivende stund er det umuligt at sige, om skolelukningerne vil blive forlænget.

Flere af de børnehjem, som støttes af Verdens Børn, er derimod ikke lukket.

Der er heldigvis ikke rapporteret om, at børn eller voksne på projekterne er blevet smittet af corona virus.

Støtten fra Verdens Børn går til undervisning (bl.a. indkøb af bøger og andet undervisningsmateriale); mad; skoleuniformer; medicin og lægehjælp. Desuden er der lønudgifter samt udgifter til elektricitet og meget andet.

Det vurderes, at de midlertidige skolelukninger ikke påvirker udgiftsniveauet på skolerne i væsentlig grad.

Det kan være naturligt at slutte af med at oplyse følgende: Ét af de vilkår, vi kræver af vores samarbejdspartnere, er, at det skal være muligt for børnene at vaske hænder på skolerne og at hygiejne er prioriteret. Det vil altså sige, at der mulighed for at vaske hænder i alle de 20 projekter, vi støtter.

Forhåbentlig vil alle børnene snart gå i skole igen.

For yderligere information om situationen på de enkelte projekter henvises til de projektansvarlige. Du kan finde dem ved at klikke her.

Kan du lide artiklen?
Del den på Facebook
Del den på email
Skriv en kommentar
Scroll to Top