Søg
Close this search box.

Nyheder

Børnene på Entebbe Welfare Primary er glade for at vende tilbage

IMG 0656

Skrevet af Ida-Marie Olsen

Siden den 20. marts 2020 har alle skoler og børnehjem i Uganda været lukket ned pga. covid-19. Dette har også været tilfældet for specialskolen Entebbe Children’s Welfare Primary, hvor 38 af skolens børn er støttet af fadderskaber gennem Verdens Børn. Heldigvis for børnene er en gradvis genåbning af skolerne gået i gang, og lige nu har eleverne, der går i P4-P7 (svarende til ca. 4.-7. klasse), fået lov til at vende tilbage til den normale undervisning på skolen. Ifølge Ugandas uddannelsesministerium får også de mindre klassetrin lov til at vende tilbage i perioden mellem den 7. juni og den 24. juli.

Selvom børnene får lov til at vende tilbage, skaber covid-19 stadig nogle udfordringer, idet at rejser til Uganda ikke p.t. er muligt. For Marie Colding Ngounou, projektansvarlig for Entebbe Welfare Primary, betyder dette, at hun ikke foreløbigt har mulighed for at tage ned og besøge børnene på skolen. Som Marie selv beskriver det, giver det en anden fornemmelse af børnenes personlighed og trivsel, når hun har mulighed for at sidde ansigt til ansigt med dem, men eftersom dette ikke har været muligt, har hun i stedet været i tæt kontakt med Christine Mugwanya, rektor på skolen, for finde ud af, hvordan Verdens Børn bedst muligt har kunnet støtte skolen og børnene i den svære tid med de ressourcer, der har været til rådighed. Da børnene har været hjemsendt, har skolen ikke haft udgifter såsom mad til børnene i nedlukningsperioden. I stedet er sponsorpengene gået ud til børnenes familier for at sikre, at familierne bl.a. har haft råd til mad og lægehjælp til børnene, hvis dette har været nødvendigt.

Marie ser meget frem til, at rejserestriktionerne igen bliver lempet, og hun glæder sig til igen at kunne få lov til at besøge børnene. I mellemtiden arbejder hun sammen med Christine på at planlægge den følgende tid og på at sikre, at alle retningslinjer for at mindske smittespredningen på skolen følges.

Christine fortæller, at børnene med glæde bærer deres masker i undervisningen, og at de er blevet super gode til både at vaske og spritte hænder, som de gør inden, de går ind til hver time. Børnene er lettede over at komme væk fra restriktionerne derhjemme og er meget glade for at være genforenede med deres klassekammerater og lærere. De første par uger efter at nogle af børnene fik lov at vende tilbage til skolen, var skolen mere stille end normalt, og børnene var meget ivrige efter også at se deres andre kammerater, som endnu ikke var kommet tilbage. De har spurgt meget ind til, hvornår resten af børnene ville vende tilbage og har haft mange historier at fortælle fra den tid, de selv har været hjemsendt, fortæller Christine. Hun og de andre lærere glæder sig meget til at få resten af børnene tilbage på skolen og ser frem til en covid-fri fremtid.Kan du lide artiklen?
Del den på Facebook
Del den på email
Skriv en kommentar
Scroll to Top