Søg
Close this search box.

Nyheder

Unikt sammenhold på Albella Boys Home

Skærmbillede 2021 06 06 Kl. 11.39.56

På trods af udfordrende tider på Albella Boys Home har børnene udvist et unikt sammenhold.

Skrevet af Sara Vorre Rothstein

En anderledes hverdag

Som det er de fleste bekendt, har Indien været særdeles hårdt ramt af coronavirus i dette forår. Det har desværre kunnet mærkes på Albella Boys Home, hvor de fleste af børnehjemmets drenge er blevet sendt hjem til deres familier på myndighedernes kald. På nuværende tidspunkt er blot syv ud af 120 drenge boende på børnehjemmet. Albella betyder på det indiske sprog sanskrit ”unik”, og i sand Albella-ånd har et helt unikt sammenhold vist sig hos de syv tilbageværende drenge. Drengene, som er nogenlunde jævnaldrende, har stor glæde af hinanden. De opfatter hinanden som brødre og passer på hinanden i alle livets aspekter. De elsker at spille fodbold, så det forløber mange af dagens timer med. Derudover spiller drengene brætspil, passer blomsterhaven og sørger for huslige pligter såsom at pudse vinduer og feje værelser. Heldigvis får drengene fortsat undervisning, da en lærer fra landsbyen kommer forbi et par timer om dagen for at undervise. I Indien er det ikke alle steder en social tradition at spise sammen, men under hjemsendelsen har børnehjemmets personale spist middag sammen med de syv drenge, i håb om at skabe nærvær børn og voksne imellem.

Madrationer og online undervisning

Albella Boys Home er et velfungerende børnehjem med løsningsorienterede medarbejdere og børn. Dette har især vist sig under corona-krisen. Heshron, som er leder på børnehjemmet, er lykkedes med at skaffe madrationer til de hjemsendte børn samt mulighed for online undervisning. Han har lavet en aftale med købmænd i forskellige byer, tæt på børnenes familier. Denne aftale sikrer, at familierne kan hente madrationer og de mest nødvendige ting. Madrationerne består af tørrede linser, bønner, ris, sukker, olie og the. Derudover modtager børnene online undervisning, dog på anderledes vis end vi kender det i Danmark. Da familierne ikke er i besiddelse af computere, foregår den online undervisning over telefon. Dette har langt de fleste adgang til. Faddernes bidrag har altså været med til at sikre børnene mad og undervisning på trods af, at de har været hjemsendt.

”Education is your weapon”

Heshron, som selv er tidligere Albella-dreng, brænder for børnene på Albella Boys Home. Derfor er det vigtigt for ham, at der fortsat er undervisning i disse udfordrende tider. Han motiverer altid børnene til at læse og studere, for som han siger: ”Education is your weapon”. Mange af børnene drømmer om en universitetsuddannelse eller om at få en karriere i militæret. Der ligger en militærbase tæt på børnehjemmet, og den er mange af børnene fascinerede af. Med børnenes drømme om fremtiden, er det derfor fantastisk at kunne meddele, at de ældste børn lige nu går til online-eksamen. I årsbrevet stod der skrevet, at nogle af børnene muligvis skulle gå en klasse om. Men med en vellykket online-undervisning er dette ikke længere en realitet, og alle børn kan derfor rykke op til næste årgang. Derudover kan afgangseleverne få deres eksamen. Merete Hansson, som er projektansvarlig for Albella Boys Home, er glad for denne nyhed. Samtidigt udtrykker hun sin dybeste beundring for medarbejdernes engagement: ”De knokler løs for at få børnene ført sikkert igennem livet til en god uddannelse og et godt liv. Det gør de, og det bliver de ved med at gøre. Det er virkeligt dedikerede mennesker”.

Glædelige nyheder

Selvom det er svære tider på Albella Boys Home, er der afslutningsvis et par glædelige nyheder. Så vidt vides har ingen af børnene været smittet med coronavirus. Derudover er Heshron og hans kone Ebi blevet færdigvaccinerede, så de med sikkerhed kan tage sig af børnene. En anden god nyhed er, at en sponsor har doneret 17.000 kroner til børnehjemmet. Heshron fortæller, at pengene først og fremmest skal bruges til at skaffe nye sko til drengene, da deres sko er nedslidte. Dog rækker 17.000 kroner til mere end blot sko. Heshron forklarer derfor, at de resterende penge skal bruges til at bygge en ny legeplads til børnene. Han håber, at legepladsen vil stå klar til at tage imod børnene, når de forhåbentligt snart kan vende tilbage til deres venner og hverdag på Albella.



Kan du lide artiklen?
Del den på Facebook
Del den på email
Skriv en kommentar
Scroll to Top