Nyheder

Spisesalen på Albella Boys Home er endelig fyldt med børn igen

Drengene fra Albella Boys Home er samlet til aftensmad i børnehjemmets spisesal.

Drengene fra det nordindiske børnehjem er kommet tilbage i skole efter en lang corona-nedlukning, og det skaber stor glæde hos både børn og voksne, lyder det fra projektansvarlig Merete Hansson.

Af Sara Vorre Rothstein, svr@verdensboern.dk

Den 14. februar åbnede alle skoler i den indiske by Kalimpong efter en lang periode med corona-nedlukninger. Det betyder, at drengene fra Albella Boys Home er vendt tilbage til børnehjemmet og en hverdag med skolegang. Leder af børnehjemmet Heshron Rahmi er glad for, at børnene atter er tilbage: ”Vi har alle glædet os til at få et normalt liv igen,” forklarer han.

Glædeligt gensyn

Projektansvarlig for Albella Boys Home Merete Hansson fortæller, at drengene er glade for at være vendt tilbage, og at de har savnet deres skolegang: ”De er lykkelige for at se deres venner igen, og gensynet er blevet fejret. Derudover har mange af børnene haft svært ved at holde motivationen højt ved den telefoniske undervisning, og de er derfor utrolig glade for at komme tilbage på skolebænken,” udtaler hun. Det er dog i første omgang kun de ældste klassetrin, der kommer tilbage i skole – det skyldes, at de ældste elever skal til eksamen til foråret, og derfor prioriterer skolen, at de kommer først i gang. Løbende vil de yngre børn også komme tilbage til undervisningen, og børnehjemmets medarbejdere arbejder på højtryk for at få alt klar: ”Vi har haft en travl uge, hvor vi har skaffet nye skoleuniformer, sko, tekstbøger og øvelseskompendier til børnene,” forklarer Heshron Rahmi.

Tidligere Albella-boys starter velgørende forening

En gruppe tidligere Albella-drenge har startet ”Old Boys Alumni Association”, som er en velgørende forening, der har til formål at hjælpe de nuværende børn på Albella Boys Home økonomisk, hvis de kommer i en situation, hvor de eller deres familier har brug for hjælp. Merete Hansson forklarer: ”Medlemmerne af foreningen betaler alle ind til en fælles kasse med det, de hver især har mulighed for at bidrage med. De tidligere Albella-drenge har alle fået gode jobs og stiftet familie – nu ønsker de selv at gøre en forskel.”

Der bor i alt 120 drenge på Albella Boys Home. Mange af drengene på børnehjemmet er flygtningebørn af tibetansk afstamning. Verdens Børn har støttet projektet siden 1980, hvor projektet startede. Albella Boys Home bliver drevet af en tidligere elev, Heshron Rahmi og hans kone Ebi, som er læge. Heshron og Ebi er meget ambitiøse på børnenes vegne og bakker op om ethvert ønske om uddannelse.

Kan du lide artiklen?
Del den på Facebook
Del den på email
Skriv en kommentar
Scroll to Top