Nyheder

Kakundi Community School: Gæstfrihed, grinebidere og givtigt landbrug

Børnene, som bor på Kakundi, leger på skolens legeplads sidst på dagen, og Mark har fået lov til at være med.

Auntie Sara og Uncle Mark. Sådan kalder børnene på Kakundi Community School os. Vi er nye projektansvarlige for skolen og har netop været på tilsynsbesøg i Uganda med tidligere projektansvarlig Tue B. Hansen.

Af Mark Gosse og Sara Vorre Rothstein svr@verdensboern.dk

Nysgerrige øjne og generte børnesmil møder os, da vi ankommer til Kakundi Community School. Skoleleder Naome byder os velkommen og viser rundt på Kakundi – en skole omgivet af den smukkeste sø og frodig natur. Det største indtryk gør dog den gæstfrihed, som vi møder fra første sekund.

Glade og sunde børn

Det er vigtigt for os at lære både børn og personale at kende. Derfor tilbringer vi meget tid med børnene og sidder med i undervisningen. Det springer hurtigt i øjnene, at børnene på Kakundi er glade og sunde. De deltager aktivt i undervisningen, støtter hinanden, og så er de noget nær de største grinebidere, vi længe har mødt. Livsglæden bobler, på trods af at børnene kommer fra fattige kår.

To gode venner i højt humør en tidlig morgen inden skolestart.


Bæredygtigt landbrug

Skoleleder Naome viser os, hvordan skolens landbrug bogstaveligt talt har spiret de seneste to år. Kakundi Community School høster masser af majs, kartofler og bønner på sine marker og har køer og høns – så skolen er stort set selvforsynende. Samtidig skaber landbruget både lokale arbejdspladser og sikrer skolen en ekstra indtægt, når det er muligt at sælge ud af en god høst.

Naome (tv), Sara (midt) og Tue (th) står i skolens kartoffelmark og spejder udover Kakundi.

Sikkerhed først – nye myggenet

På børnenes sovesale bemærker vi, at flere af myggenettene er hullede og slidte. I fællesskab med Naome tager vi en hurtig beslutning, og sender bud efter nye myggenet for at sikre børnene mod malariamyg og andre insekter. Da de nye net kommer, er det til stor glæde for børnene, der med stolthed henter deres eget myggenet og bærer det ind i sovesalene.

Kakundis piger henter de nye myggenet

Fremtidige forbedringer

Det er tydeligt, at der er behov for forbedringer på skolen. Flere af klasselokalerne har hullede gulve og ødelagte opslagstavler. Lærerne fortæller, at inspirerende omgivelser er vigtige for lysten til at lære – derfor undersøger vi mulighederne for at forbedre klasselokalerne. Samtidigt har vi efter aftale med skoleleder Naome sat projektmidler af til at renovere lærerboligerne i håb om at fastholde flere af skolens dygtige lærere.

Flere klasseværelser trænger til renovering.

Tak til Tue Bo Hansen for flere års store arbejde for Kakundi. Vi glæder os til at tage over og lære nye og kommende faddere at kende.

Meld dig gerne på www.verdensboern.dk, hvis du vil være fadder for et barn på Kakundi

Kan du lide artiklen?
Del den på Facebook
Del den på email
Skriv en kommentar
Scroll til toppen