Søg
Close this search box.

Nyheder

Verdens Børn er billige i drift

Ikke én krone af fadderbidraget bruges til drift af Verdens Børn. Hele beløbet går ubeskåret til at dække barnets behov.

Af Tue Bo Hansen, bestyrelsesmedlem tbh@verdensboern.dk

I mange danske medier har der gennem længere tid været fokus på, hvor meget de forskellige danske hjælpeorganisationer bruger på drift. Det har samtidig vist, at flere organisationer bruger en større eller mindre del af de modtagne donationer til drift. Med andre ord: Kun en del af pengene når frem til dem, hjælpen var tiltænkt.

På den baggrund vil jeg gerne slå fast, at når en fadder i Verdens Børn indbetaler 130 kr. eller 210 kr. til sit fadderbarn, så er det 130 kr. eller 210 kr., der sendes til det hjem eller skole, barnet er tilknyttet. Der trækkes ikke forlods 4%, 10% eller 25% fra beløbet til driften af Verdens Børn, inden det sendes videre. Det kan lade sig gøre, fordi vi alle er frivillige, ulønnede og arbejder hjemmefra. Verdens Børn har hverken hovedsæde eller kontorer – og er dermed ”billige i drift.”

Øremærket og ikke-øremærket

I vores årsregnskab figurerer fadderstøtten som øremærkede midler, fordi hele beløbet skal bruges, som fadderen forventer, og altså er øremærket barnets behov.

Driften af Verdens Børn sker via de ikke øremærkede midler. Midlerne bruges bl.a. til it, medlemsblade, kontrolrejser til projekterne m.m., og kommer primært fra ansøgninger til fonde, Kulturstyrelsen og andre former for donationer, der gives uden øremærkning

Som fadder i Verdens Børn kan du derfor være 100% sikker på, at alle dine penge kanaliseres direkte og ubeskåret til at dække barnets behov for uddannelse, sundhed og tryghed. Det er et godt set-up og en endnu bedre fortælling, som vi arbejder på at få ud til mange flere af de danskere, der endnu ikke kender os.

Kan du lide artiklen?
Del den på Facebook
Del den på email
Skriv en kommentar
Scroll to Top