Søg
Close this search box.

Nyheder

Elever skaber flotte resultater

Mukono Frikvarter

Af Monica Carabias-Jensen, mcj@verdensboern.dk

Mukono Children’s Home er en af de skoler i Mukono-distriktet, som klarer sig bedst fagligt. Også inden for sport ligger skolen i top. Det kan vi godt være stolte af, udtaler projektansvarlig

Selvom eleverne på Mukono Children’s Home er nogle af de mest fattige i Uganda, så har skolen et af de højeste karaktergennemsnit i hele Mukono-distriktet.

I Uganda svinger kvaliteten af undervisningen meget fra skole til skole, og forskellen er især stor mellem de offentlige statsskoler og privatskolerne.

Mukono Children’s Home er en privatskole, og det betyder, at Verdens Børn har nogle bedre handlemuligheder, end hvis det havde været en offentlig statsskole.

”Vi kan bidrage med inspiration til undervisningen og ikke mindst stille krav til skolen,” siger projektansvarlig i Verdens Børn Kristina Andersen, og hun forklarer videre: ”På statsskolerne er der ofte over 100 elever i en klasse, og undervisningen består primært af udenadslære. På Mukono Children’s Home tillader vi max 60 elever i en klasse, for ellers går det simpelthen for meget udover kvaliteten af undervisningen.”

Mukono Children’s Home ligger tæt på Mukono by og består af et børnehjem, en børnehaveskole for børn i alderen 3 til 5 år og en 7-årig grundskole. Omkring halvdelen af børnene bor på børnehjemmet, mens den anden halvdel bor i nærområdet. Hele 80% af skolen er drevet af fadderbidrag fra Verdens Børn.

”Selvom det er dyrere at drive en privatskole, så er det klart en fordel, fordi vi netop kan sætte standarden og igangsætte initiativer på skolen. Det er muligt takket være faderstøtten,” understreger Kristina Andersen.

Både bog og bold
Udover at skabe gode faglige resultater, udmærker eleverne på Mukono Children’s Home sig også, når det gælder sport. Selvom skolens sportsfaciliteter ikke er optimale, så har skolen vundet mange distriktsmesterskaber i atletik og boldspil, og elever fra skolen har været udvalgt til at spille på distriktshold ved Uganda-mesterskaber.

”Alt sport foregår på det samme fælles område, og det betyder, at der for eksempel bliver løbet 100-meterløb på jord, og det kan især være udfordrende, hvis det har regnet, og jorden er mudret,” fortæller Kristina Andersen og fortsætter: ”Ofte har skolen kun flade bolde, men så laver børnene fodbolde ud af bananskræller, som de spiller med i stedet.”

Verdens Børn har for nylig bevilget penge til nye bolde og holdtrøjer til skolens elever.

Kan du lide artiklen?
Del den på Facebook
Del den på email
Skriv en kommentar
Scroll to Top