Søg
Close this search box.

Nyheder

Mød en frivillig

Skærmbillede 2022 11 18 Kl. 13.14.44

Mød Verdens Børns frivillige i dette format og bliv klogere på, hvem der står bag arbejdet for at skabe bedre vilkår for børn verden over. I hvert nyhedsbrev vil en udvalgt frivillig fortælle om sit arbejde i Verdens Børn. I denne udgave kan du læse om Bente Fabech, som b.la. arbejder i fadder-administrationen. 

Bente Fabech er mangeårig frivillig i Verdens Børn. Udover at være en engageret frivillig, er hun også mormor til lille Sebastian. 

Hvorfor har du valgt at arbejde frivilligt? 

I 1980-81 boede min mand, mit barn og jeg i Tanzania, nær grænsen til Zambia. Målet var at deltage i et projekt om ”rent vand ind i landsbyerne”. I første omgang var det en kortlægning af vandressourcer – det gav besøg i mange landsbyer, også nogle hvor jeg var med. Jeg mødte så mange venlige og positive mennesker i årets løb. De havde ikke mange ting, men de havde et godt humør og en positiv nysgerrighed overfor “mzunguer” (hvide mennesker). Da jeg nærmede mig min pension, meldte jeg mig som frivillig i Verdens Børn. Mit fokus var Afrika, specifikt Uganda, og tanken var ”tilbagebetaling af venlighed”. 

Hvilket stykke arbejde udfører du i Verdens Børn? 

I Verdens Børn er jeg en del af fadder-administrationen og arbejder med vores database. Vi er et team på 4-5 stykker, som b.la. udarbejder fadder-beviser og har et vældigt godt og positivt samarbejde. Verdens Børns butik ligger hos mig i Hareskovby og er også en af mine opgaver – og så er jeg del af bestyrelsen. Endelig er jeg ”reserve-telefonpasser”.

Kan du beskrive en meningsfuld oplevelse, du har haft som frivillig i Verdens Børn? 

En særlig oplevelse for mig, var besøg på tre af de fire skoler, som vi samarbejder med i Uganda. Vi boede på Madera Girls Primary School, hvor dagen begyndte med tøjvask og rengøring mm. Det var fantastisk, hvordan pigerne deltog i undervisningen med positiv energi og entusiasme. For de børn, der bor på skolen, var der også undervisning om aftenen. Sikke en disciplin og energi der blev lagt i det. Vi besøgte også Mukono Children’s Home og Entebbe Children’s Welfare Home. Med den energi og det gode humør, som disse børn har, fortjener de virkelig at få skoleundervisning og dermed flere muligheder i livet. 

Hvad laver du til dagligt?

Jeg laver Verdens Børn arbejde, dyrker yoga og gymnastik samt konkurrerer med mit barnebarn om at gå ”flest skridt”. I min fortid blev jeg uddannet som farmaceut, og jeg har det meste af mit liv arbejdet i Fødevarestyrelsen med området kemiske forureninger i mad. 

Kan du lide artiklen?
Del den på Facebook
Del den på email
Skriv en kommentar
Scroll to Top